Блог

По-сигурна връзка с alle.bg

8 Октомври 2015
От няколко месеца експериментално сме пуснали алтернативен и по-сигурен начин за достъп до alle.bg. Технологията се нарича SSL/TLS и е много популярна и полезна. Това, което тя прави е да криприта връзката между вашия браузър и сървърите на alle.bg. Така вие сте сигурни, че комуникацията ви с нашите сървърите не може да бъде разчетена от никой друг и че комуникирате наистина с нас.

Единствената разлика, която виждате използвайки SSL е в url адреса и в зеленото катинарче, което браузъра ви показва.
Адреси, които не използат SSL изглеждат така:
а адреси, които използат SSL изглеждат така:
Разликата е само в добавения пети символ "s" (от secure).

Плановете ни са автоматично да прехвърляме потребители от некриптираната връзка (http://) към криптираната (https://), но искаме преди това да ви дадем време за да я разгледате и информирате, ако забележите някакви проблеми. Още сега можете да се насочите към https://alle.bg/ за да влезете в по-сигурната версия и разгледате сайтовете си.

За момента SSL предлагаме за всички домейни, които завършват на alle.bg. Т.е. това не включва сайтовете със собствени домейни.

Още едно предимство на SSL е това, че Google обявиха скоро, че сайтове, които използват тази технология ще имат предимство при показването в резултатите от търсене.
dean22 ноември 15
развитие в добра насока!!! Поздрави!!!
christianfreeroma26 ноември 15
И при мен работи добре,супер сте.
rado_top3 декември 15
666666666666esti nomer ste
И.К.В5 декември 15
E tova e nova promqna
tiitibg6 декември 15
Благодаря Ви от сърце ! Вие сте супер !! Всичко работи перфектно ! Благодаря ви!
КоментирайКоментирай