Блог

23 Януари 2013
През последните 2 години alle.bg постоянно се развиваше и подобряваше. Добавяхме нови функционалности и подобрявахме стари. Станахме мобилни и използващи най-новите технологии в Интернет. Днес с alle.bg могат да се създават професионални сайтове със собствен домейн, блог, коментари, форум, търсачка и др. Има още много неща, които искаме да направим. Преди това трябва да внесем няколко много важни промени за да може alle.bg да бъде, това към което се стремим - услуга с високо качество за създаване на лични, фирмени и фен сайтове, с които да постигате успехи в Интернет. 

Промените, които добяваме сега са с цел яснота на това какво и как може да се прави в alle.bg. Това ще помогне да повишим качеството на услуга и да се фокусираме върху това, коeто наистина трябва да бъде alle.bg. Всички промени са добре обмислени и нужни за да постигнем високото качество, към което се стремим.

Вход само с емейл адрес

От 1 Май 2013г. (след малко повече от три месеца) влизането в акаунта ви в alle.bg ще става само с емейл (няма да можете да използвате потребителско име). От потребителското ви меню (горе вдясно) можете да достъпите настройките на акаунта си за да видите емейла, с който сте се регистирали и да го промените, ако има нужда. Много важно е да бъде актуален, защото само чрез него можете да получите достъп до акаунта си, ако си забравите паролата.

Информация за посещенията само от външни услуги

Както знаете за всеки ваш сайт разполагате с информация за това, колко посетителя и посещения има за последните 31 дни. Вижда се в страницата “Моите сайтове” и от бутона Статистика на всеки ваш сайт. Колкото и да ни се иска да подобрим тази част от alle.bg много трудно ще постигнем резултатите, които са постигнали специализираните в това услуги. Google Analytics например е светлинни години напред и информацията, която може да получите от него ще даде отговор на доста от въпросите ви за посещаемостта на сайта ви. В духа на високото качество през следващите седмици ще спрем показването на тази информация. Вярваме, че използването на професионалните (и безплатни) инструменти като Google Analytics, tyxo.bg и др. ще ви бъде много по-полезно.

Спиране на dir.alle.bg

Още в първите дни на alle.bg създадохме dir.alle.bg с цел по-лесно и по-бързо откриване на вашите сайтове от търсещите машини (Google, Bing и др.). Така те започваха да се показват при търсене доста бързо. Оттогава създадохме други механизми, които да вършат тази работа и резултатите са много добри. Каталогът dir.alle.bg вече не е полезен на търсещите машини, не може да се конкурира с каталозите на dir.bg и gbg.bg и това е причината през следващите седмици да го спрем.

Нови условия за ползване

На 31 Март 2013г. (след малко повече от два месеца) влизат в сила нови условия за ползване на alle.bg, според които сайтове със съдържание за възрастни или съдържащи връзки към такова съдържание и такива представящи или промотиращи услуги за печелене на пари от Интернет чрез кликове или гледане на реклами (paid to click) или програми за генериране на трафик (auto surf, traffic exchange) вече са забранени. T.e. alle.bg вече няма да поддръжа такива сайтове. След тази дата сайтове отговарящи на описанието ще бъдат спрени. Сайтове, които имат вече активирани платени услуги ще бъдат спрени след изтичането им. Два месеца са напълно достатъчно време (за посетители и търсещи машини) за тези, които имат такива сайтове да ги прехвърнят на друга платформа или собствен хостинг. Свържете се с нас, ако имате нужда от помощ при прехвърлянето на вашия сайт.

Надяваме се, че разбирате нашето желание за подобрения в alle.bg и нуждата от тези промени.
18 Януари 2013
Започваме годината с подобрения по един от най-използаните елементи - елементът Албум със снимки. Досега той показваше качените снимки в три колони и ако снимките са с различни размери не се получаваше хубава подредба. От днес има още 4 нови изгледа. Ето един от тях (квадратни снимки в 6 колони):
Вижте останалите в help.alle.bg
21 Декември 2012
Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

Благодарим за подкрепата на всички наши клиенти и потребители. Вие направихте годината страхотна за нас. Ще се постараем да върнем жеста и да ви помогнем за да бъде 2013-та по-успешна за вас.17 Декември 2012


По случай наближаващите празници решихме да спомогнем още малко за доброто ви настроение.

Всички платени услуги в alle.bg са с 20% отстъпка.
Собствен домейн или повече място за снимки, без реклами или без връзка към alle.bg. Вземете ги сега на празнични цени. Отстъпката е валидна за всички поръчки създадени до 5 Януари 2013г.
16 Декември 2012
Здравейте, приятели,

С голямо удоволствие искам да ви представя подобренията и новостите в alle.bg:

Елементът “Колони”
С него можете да подредите съдържанието си в няколко колони. Използвайте го за да придадете по-подреден и интересен вид на вашите сайтове. Не прекалявайте с изпозването му за да не се получи обратният ефект. Повече информация, както и примери можете да видите в help.alle.bg. Ще се радваме да разберем, какво мислите за него и как го използвате.

Новият начин за местене на елементи
След като направихме елемента Колони се оказа, че старият начин да преместите един елемент от едно място на друго вече не може да бъде използван. Отделихме доста време да направим тази досега тежка задача, възможно най-лесна и приятна. Надяваме се че ще ви хареса. Вижте повече в help.alle.bg.

Съдържание във футъра
Вече можете да добавяте съдържание във футъра (долната част) на вашия сайт. Силно препоръчваме използването на колони в него. Напомняме, че футъра се използва за информация която ще е винаги видима докато потребителите разглеждат сайта ви. Често се използва за контактна информация и полезни връзки.

Скриване на страничната лента
След добавянето на колони със съдържание в сайта ви, може да решите, че страничната лента вече не ви трябва. Добавихме възможност за скриването и. Това е възможно само, ако сте премахнали рекламите от сайта си. Можете да скриете страничната лента от настройките на дизайна.

HTML5 и CSS3
От днес alle.bg използва изцяло HTML5 и CSS3. Това прави сайтовете ви в крак с последните тенденции в уеб и ни позволява да разработим страхотни възможности, с които ще подобрим платформата и вашите сайтове.

Още подобрения
Добавихме възможност за филмчета от revision3.com, blip.tv и dailymotion.com в елемента Видео.

Можете да настроите елемента Снимка да не се отваря на цял екран. Това е полезно когато използвате снимки за подобряване дизайна на вашия сайт.

Качването на файлове в модерни браузъри като Chrome и Firefox и smart телефони и таблети вече не изисква Adobe Flash Player, защото се използват новостите в HTML5.

И така, това е всичко от нас засега. Очаквам с нетърпение вашите коментари, предложения и примери за използване на колоните.

Благодаря Ви,
Недко