ALLE.BG

Блог

В блога на Alle.bg ще научите най-актуалното за платформата. Това е мястото, в което обявяваме нови функционалности и споделяме полезна информация за вас и вашите уебсайтове.
14 години Alle.bg и специална молба към вас
Блогът на Alle.bg
Днес отбелязваме 14-тия рожден ден на Alle.bg.

През изминалата година Alle.bg "порастна" още малко и се сдоби с нови възможности, които дават възможност за по-бързо и лесно създаване на още по-качествени уебсайтове. Надяваме се да сте се възползвали от тях.

Именно вашите успехи са причината да продължаваме да инвестираме и развиваме платформата. Благодарим ви!

Тази година, бихме искали да ви помолим да се свържете с нас и да ни разкажете своята история свързана с Alle.bg. Как научихте за Alle.bg, какви са вашите цели и как Alle.bg помогна да ги постигнете? Какво искате да постигнете в бъдеще? Как можем да подобрим Alle.bg за да ви бъдем още по-полезни?

Може да изпратите отговорите си като коментар към този пост или през формата за контакти.
Улеснения при работата с връзки и други подобрения
С най-новите подобрения в Alle.bg, управлението на съдържанието е още по-лесно.

Нека да ги видим.
Блогът на Alle.bg
При създаването на връзки към други страници в сайта си, вече може да изберете въпросните страници, вместо да копирате/изписвате техните адреси. Освен, че спестява време и потенциални грешки, при промяна на адреса на дадена страница, всички връзки към нея ще бъдат автоматично обновени и ще работят коректно.
Блогът на Alle.bg
В лентата с инструменти има бутон с бързи действия. В него ще намерите опция, която ще ви отведе до настройките на страницата, която в момента сте отворили. Това е валидно и за страници на статии от блога и артикули в магазина.
Блогът на Alle.bg
При бутоните за управление на елемент, вече се вижда и една малка иконка, която показва вида на елемента. По този начин по-лесно може да се ориентирате, когато имате няколко елемента един в друг.

Ще се радваме да разберем вашето мнение за тези подобрения в коментарите по-долу.
Нови готови визии за сайтове тип Визитка
Блогът на Alle.bg
С радост ви представяме новата колекция от визии на дизайна Юнивърсал, която е създадена специално за тези от вас, които искат да си направят собствен сайт от тип Визитка.

Основната цел на такъв сайт е да ви представи с няколко думи и снимка, и да насочи посетителите към социалните ви профили, имейл адреса или телефона ви. Освен това при изписване на вашето име в Google на първо място може да е именно вашия сайт.

Такъв сайт се създава само за няколко минути и горещо ви препоръчваме да си направите. Безплатният План СТАРТ ви е напълно достатъчен за него.

Ще се радваме да видим в коментарите новите ви сайтове.
Alle.bg през 2023г.
Блогът на Alle.bg
Обобщаваща статия от Иво Петков (основател на Alle.bg)

Изминалата 2023 година беше изключително успешна за Alle.bg. Добавихме много нови функционалности и ви предоставихме много нови възможности, с които да представите вас и вашата дейност още по-добре. Чувстваме се успешни, когато вие сте успешни и когато все повече от вас ни се доверяват за своето присъствие в Интернет.

Нека си припомним най-интересното около Alle.bg за изминалата година.

Структурните елементи Колони, Плаващо съдържание и Контейнер се сдобиха с нови възможности за подредба на съдържанието, с което се улеснява адаптирането на сайта за различните размери екрани (телефон, таблет, лаптоп и т.н.). Елементът Контейнер вече може да е връзка.

Добавихме възможност за споделени стилове на елементите. Визията по подразбиране на всеки елемент се определя от дизайна, като с индивидуалните или споделените стилове може създавате елементи, които се отличават.

Обновихме колекцията от готови комбинации от елементи.

Променихме ценообразуването на услугите, които предлагаме, като запазихме старите цени и предложихме нови абонаментни планове. С тях е много по-лесно да се ориентирате какво точно получавате. Сайтове с План ПРО и План МАКС вече разполагат с възможност за качване на видео файлове.

Отбелязахме 13 години Alle.bg.

Добавихме нови готови визии за дизайните Уно и Юнивърсъл. В хедъра на Юнивърсъл вече може да добавяте елементи по избор.

Вече може да създавате анимирани ефекти чрез новите опции за анимации и трансформации.

През последния месец добавихме елемента Слайдер, клавишни комбинации, с които да ускорите работата си и много други по-малки подобрения.

Надяваме да сте се възползвали от тях.

Пожелаваме ви приятно посрещане на новата 2024г.
Здраве, щастие и успехи!

Иво Петков
Основател на Alle.bg
Клавишни комбинации и много нови възможности за персонализация
Блогът на Alle.bg
Малко преди празниците и малко преди да отправим своите пожелания към вас, бихме искали да ви покажем най-новите възможности в Alle.bg.

Благодарение на тях ще може да работите още по-бързо и постигате още по-добри резултати.

Клавишни комбинации

Ако често управлявате съдържанието на вашия сайт през компютър, следните клавишни комбинации със сигурност ще ви бъдат полезни.

Shift + Q - Отваря менюто за управление на сайта

Shift + E - Активира/Спира редакцията на съдържанието
Shift + 1 - Преглед на цял екран
Shift + 2 - Преглед на телефон
Shift + 3 - Преглед на таблет
Shift + 4 - Преглед на лаптоп
Shift + 5 - Намалява размера на прегледа
Shift + 6 - Увеличава размера на прегледа

Shift + A - Отваря менюто за създаване на елемент. Задръжте Ctrl и натиснете върху избрания тип елемент, за да го добавите автоматично последен на страницата.

Ctrl + натискане върху елемент - Отваря прозореца за редактиране на елемента
Ctrl + Shift + натискане върху елемент - Отваря настройките на изгледа на елемента

Когато сте отворили настройките на дизайна:
Ctrl + Shift + натискане върху елемент - Отваря опциите на избрания елемент

Индивидуални настройки на дизайна за повече елементи

От днес елементите Албум със снимки, Разделител, HTML код, Навигация, Статии от блога, Коментари, Търсачка, Бутон за споделяне, Теми от форума разполагат с възможност за индивидуални настройки, точно както основните Заглавие, Текст, Връзка и Снимка.

Настройките на контейнерите на елементите

В настройките на дизайна на всеки елемент ще намерите нова група опции, които се отнасят за контейнера, в който се намира самия елемент. Това дава още повече възможности за персонализация.

Превъртане в слайдера

Съвсем скоро ви представихме новия елемент Слайдер. От днес, при отваряне на последния слайд, вече може да дадете възможност да се продължи "напред" към първия. По този начин се получава ефект на безкрайно превъртане. Работи само когато има повече от 3 слайда. Може да намерите тази опция в настройките на самия слайдер.

С тези последни подобрения за годината се надяваме да допринесем поне малко за доброто ви настроение по време на празниците.

Весела Коледа!
Щастлива и Успешна Нова Година!